Tegeltips

 

Op het moment van levering controleert u de verpakking op beschadigingen. Indien dit het geval is, opent u de verpakking in het bijzijn van de chauffeur en controleert u de tegels op breuk. Mocht u breuk aantreffen dan laat u door de chauffeur van uw bevindingen een aantekening op de goederenafgiftebon maken.


Keuring geschiedt vóór verwerking. U controleert vooraf de geleverde goederen op gebreken ( dezelfde tint en kaliber formaat bij tegels ) en of deze overeenkomstig
zijn met uw opdracht c.q. offerte. Aanspraak na verwerking is niet mogelijk.


Tijdens uw controle let u erop of op alle dozen dezelfde tint- ( aangeduid met tono of shade ) en produktienummer staat, zodat u er van overtuigd ben dat u een complete partij in dezelfde kleur heeft ontvangen.


Mocht u tijdens het verwerken erachter komen dat u te weinig tegels heeft besteld, stop dan nadat  u een hele wand of vloer heeft betegeld. Maak dus niet alvast een begin met een volgende wand of vloer. Nabestellingen kunnen in een andere ( licht afwijkende ) tint worden nageleverd. Geef bij een nabestelling altijd het tintnummer door en wij doen er alles aan om dit na te leveren onder voorbehoud dat deze tint op voorraad is bij onze fabrikant / toeleverancier.


Gerectificeerde tegels ( gerectificeerde tegels zijn wand en vloertegels die na het bakproces exact op maat worden geslepen ) kunnen met een voeg vanaf ca. 2mm verwerkt worden. Dit vereist vakmanschap en een vlakke ondergrond. Dit brengt extra kosten met zich mee. Houdt u er rekening mee dat ondanks het vakmanschap er kleine oneffenheden kunnen ontstaan. Dit valt op een wand met strijklicht extra op.


Niet gerectificeerde tegels worden met een voeg vanaf ca. 4 mm verwerkt om kleine toleranties die in het bakproces zijn ontstaan op te vangen.


Rechthoekige tegels dienen in een wand staand of liggend recht boven elkaar verwerkt te worden. Rechthoekige vloertegels kunnen in een derde verband, wildverband of recht achter elkaar verwerkt worden. Tijdens het bakproces kan in rechthoekige tegels een lichte bolling ontstaan die binnen de tolerantie valt. Als u deze in een halfsteens verband gaat verwerken kan dit extra opvallen. Dit is geen reden tot afkeur.


Bouwreiniging - reiniging tijdens het invoegen van keramische (on)geglazuurde vloertegels.
Tegelking.nl adviseert u de voegmortel te verwijderen binnen 48 uur na het leggen. Zorg hierbij altijd dat alle bouwvervuiling, voegmortel die tijdens het voegen wordt aangebracht en cementresten volledig van het tegeloppervlak wordt verwijderd en dat de vloer schoon en droog is voordat hij in gebruik wordt genomen of afgedekt voor het bouwproces. Dit is van essentieel belang zodat u in een later stadium uw vloer makkelijker kunt reinigen.

 

 

Onderhoud Keramische geglazuurde en ongeglazuurde vloertegels van o.a. Agrob Buchtal, Astor, Edimax, Firodo, Keope, Mosa, Pastorelli, Rak, Revigres, Sintesi, Sphinx, Tagina en Todagres.


Voor het dagelijkse of wekelijkse onderhoud adviseren wij u gebruik te maken van de Thuisschoonmaken.nl dweilset of de Greenspeed Sprenkler Dweilsysteem.
Bij het gebruik van deze sets nooit de dweilen uitwringen maar steeds een schone microvezel dweil/mop gebruiken en deze uitwassen in de wasmachine.


Gebruik alleen schoon water in de steel. Gebruik zo min mogelijk water en geef de microvezels bij het dweilen de tijd om het vuil op te schrapen. Beweeg de dweil dan ook enkele malen over de vloer. Goed dweilen is wat anders dan de vloer nat maken. Na gebruik de dweil niet uitspoelen of uitwringen maar wassen in de wasmachine zonder wasverzachter.


Door het niet optimaal reinigen van ( matte ) vloertegels ontstaat naar verloop van tijd een vettige ( glanzende ) waas met daarin vlekken, vegen en voetstapafdrukken die moeizaam te verwijderen zijn. Dit ligt niet aan de tegel maar aan het onderhoud daarvan. De waas wordt namelijk vaak veroorzaakt door het residu van reinigingsmiddelen en “vuil “dweilwater.

Voor het periodieke onderhoud van deze tegels of het verwijderen van deze waas maakt u gebruik van het product Basisreiniger R te verkrijgen bij Thuisschoonmaken.nl.
Met deze reiniger verwijderd u met het grootste gemak deze waas.


Neem de Basisreiniger R, verdun deze met water en zet de vloer royaal met deze oplossing in. Laat de oplossing vervolgens minimaal 10 minuten inwerken en schrob zeer rustig met een witte pad. (eventuele vuile voegen behandelen met een zachte borstel). Zuig vervolgens het vuile water op en zet de vloer weer royaal in met alleen schoon water, en zuig vervolgens weer op.


LET OP: het op een andere manier droog maken van de vloer dan met een waterzuiger heeft een zeer slecht effect op het eind resultaat!
Dus het huren van een goede waterzuiger is een pré. Kopen is natuurlijk ook een mogelijkheid, echter zal u hem niet vaak nodig hebben.
Wanneer het resultaat nog niet geheel naar wens is dient u deze behandeling in het geheel te herhalen.


Voor de dweilset en Basisreiniger R verwijzen wij u door naar Thuisschoonmaken.nl


Tegeltips en adviezen voor het leggen van tegels evenals het reinigen van tegels kunnen nooit tot enige aansprakelijkheid van Tegelking.nl leiden,
wanneer na verwerking klachten bestaan of ontstaan.

Aan de inhoud van bovenstaand advies kunnen geen rechten worden ontleend.
Verwerkers dienen zich vooraf via de product- en veiligheidsbladen volledig te informeren over de product eigenschappen, verwerkingsrichtlijnen en veiligheidsvoorschriften van de betreffende fabrikanten.